Menu

Sport lessen
Brussel - Stadium Kinetix

De Sport lessen bij Stadium Kinetix zijn er voor iedereen die gericht wil trainen. Is het als voorbereiding op een sportieve competitie, is het om je persoonlijke conditie en uithouding te verbeteren,... Het doel van onze Sport lessen is  om de sportprestaties zowel bij het sporten binnen en buiten te verbeteren. Onze Sport lessen zijn voor de liefhebber van cardio training de perfecte uitlaatklep.

 

Voordelen cardio training in onze Sport lessen

  • Vetverbranding
  • Conditietraining
  • Persoonlijke begeleiding

 

Hoe werken de Sport lessen?

Het zuurstofgehalte in je bloed verhoogt wanneer je voortdurend beweegt op matige intensiteit. Daarop maakt je lichaam ook het enzym LPL aan, wat vetten afbreekt tot vetzuren die uiteindelijk afgebroken worden om weer energie te produceren.

We kunnen ons lichaam helpen ons vetafbrekend vermogen te verhogen. Dat doen we door de frequentie van onze cardio training te verhogen.

 

Nadelen van Sport lessen?

Een verhoogde frequentie van je cardio training is dan wel goed voor je vetafbrekend vermogen, je moet wél opletten niet te veel te trainen. Dat leidt mogelijk tot spierafbraak, minder spiermassa en krachtverlies.

Om energie vrij te maken breekt je lichaam soms proteïnen in de spieren af. Vaak ligt een slecht voedingsschema hierbij aan de basis. Een gouden tip: neem genoeg eiwitten op in je lichaam vóór je cardio training.

 

Voeding en cardio

Je lichaam zal eerst suikers verbranden voor het je lichaamsvet aanpakt. Daarom vermijd je beter suikers voor en tijdens de cardio training.

Sportdrankjes (Aquarius, AA-Drink, Dextro,..) en voeding met een extreem hoog koolhydratengehalte zijn uit den boze. Water is de ideale sportdrank.

 

Meer info

Meer weten over een Sport les bij Stadium Kinetix?

contacteer ons 

Kies je STADIUM-vestiging om specifieke diensten te zien

Voor leden