Menu

Aqua Boxing
Brussel - Stadium 1

De Aqua Boxing lessen voorzien een uitstekende uithoudingsworkout.  Aqua Boksen is specifiek ontworpen om het cardiovasculaire systeem te versterken zonder de rug en gewrichten te belasten. Dit is dankzij het feit dat het water het gewicht van het lichaam voor het grootste deel draagt (afhankelijk van de diepte van het bassin).

Voordelen op lange termijn:

  1.  De lessen vergroten het cardiovasculaire uithoudingsvermogen, de stevigheid van de spieren en de flexibiliteit.
  2. De lessen verminderen de hoeveelheid lichaamsvet.
  3. De deelnemer(s) vergroten de geestelijke en lichamelijke gezondheid.


De les is opgedeeld in drie delen:

  • 10 minuten durende opwarmperiode, hiermee wordt een intense cardiovasculaire-, uithoudings- en ademhalingstraining ingezet. Tijdens de oefeningen wordt  geleidelijk het tempo opgevoerd zodat de spieren de tijd krijgen om op een gezonde manier op te warmen. 
  • 30 minuten worden gevuld met het aanleren van de verschillende basisbewegingen.De oefeningen zijn speciaal geselecteerd om de dijen, billen en buikspieren en de bovenste ledematen te verfijnen en te versterken zonder een verhoging van het  volume te veroorzaken. Het tempo van de sessie staat toe snel een groot aantal calorieën en vet te verliezen.
  • 5 minuten intense stretching waarbij resultaten gegarandeerd zijn vanaf de eerste sessie. Tijdens deze fase wordt elke spiergroep die tijdens de set spieroefeningen werd samengetrokken grondig terug uitgerokken zodat  de spieren worden versterkt zonder hun volume te vergroten en zonder hun flexibiliteit te verliezen. Er wordt veel aandacht besteed aan de bescherming van de rug door het kiezen van geschikte oefeningen die de rug niet te zwaar belasten. De vele tips van een gekwalificeerde instructeur zullen u helpen uw lichaam te perfectioneren op een efficiënte, duurzame en veilige manier.


Artsen raden aquagym aan in verschillende gevallen: problemen met de bloedsomloop, rugpijn, artrose, overgewicht, revalidatie, enz..
Voor het beste effect volgt u de lessen best enkele malen per week.

Kies je STADIUM-vestiging om specifieke diensten te zien

Voor leden