Menu

Salsa
Brussel - Stadium 1

Wat is Salsa?

Salsa is een populaire dans die zijn eerste verschijning in de jaren '30 maakte . Het is een fusiedans tussen jazz en eigentijdse 'Rock'. De stijl is ontworpen door muzikanten en dansers die het beu waren telkens de gebruikelijke geluiden en dansen te gebruiken. Op deze manier is de Mambo verschenen in de jaren '40, de Chachacha in de jaren '50, de Pachanga in de jaren '60, de jaren '80 hadden de  Songo en Timba verscheen in de jaren '90. Telkens weer werden nieuwe ritmes en nieuwe stappen gevonden om de hele dans te revitaliseren. Salsa en alle Afro-Caribische dansen werden gecreëerd om te bewegen en dansen op deze ritmes.

Salsa Brussel

Welke stijlen Salsa bestaan er? 

Er zijn drie belangrijke (erkende) Salsastijlen , CubaansePuerto Ricaanse stijl en Colombiaanse stijl.

Colombiaanse stijl is de meest gedanst stijl in Latijns-Amerika. Het is een dans die de danspartners zeer dicht bij elkaar brengt, waar esthetiek en karakter veel belangrijker zijn dan het creëren van figuren. Het voetenwerk is over het algemeen complexer dan voor andere stijlen, soms kan hij overeenkomsten vertonen met de twist.

De Cubaanse Salsa, die ook wel Calena wordt genoemd (oorspronkelijk uit Cali) is op bepaalde punten verschillend, zo is bij de Cubaanse en New York salsa de timing niet gebaseerd op het ritme, maar op de melodie van de muziek (dit is de meest opvallende verschil). Dit heeft als doel dat de dans snelle veranderingen ondergaat en meer plotselinge bewegingen vertoont die het lied volgen.

Salsa is normaal gesproken een partnerdans, maar er zijn erkende solo vormen, zoals solo dansen "Suelta" en "Rueda de Casino" waar meerdere koppels partners in een cirkel ruilen . Salsa kan worden geïmproviseerd of met een routine worden uitgevoerd .

Salsa is populair in heel Latijns-Amerika en in Noord-Amerika, Europa, Australië en een aantal landen in Azië en het Midden-Oosten. Het is op weg om een wereldwijd fenomeen te worden.

Salsa lessen volgen in Brussel? 

Daarom biedt Stadium1 zijn klanten de mogelijkheid om Salsa danslessen te volgen. De lessen bijwonen kan met of zonder partner en de lessen zijn toegankelijk voor iedereen.

De danslessen worden door een professionele dansinstructeur gegeven.

Tarief

Wildcard: inbegrepen in abonnement
Materiaal: gratis ter beschikking

Kies je STADIUM-vestiging om specifieke diensten te zien

Voor leden