Welkom bij Stadium

UPDATE COVID-19: De kleedkamers en douches zijn enkel toegankelijk voor klanten die gebruik maken van het zwembad
Menu

Step
Brussel - Stadium 1

Step is de basis van de step-aerobics. Deze groepslessen onderscheiden zich van andere aerobics vormen door het gebruik van een zogenaamde step. De step is een verhoogd plastieken platform, het platform kan verhoogd worden naargelang de noden van de sportliefhebber. De basisbewegingen die worden aangeleerd tijdens de Step lessen zijn onder andere de basic-step, de corner-knee, T-Step, V-step, …

Voordelen op lange termijn:

  1. De cursus ontwikkelt cardiovasculair uithoudingsvermogen, en is gericht op spierversteviging en flexibiliteit.
  2. De cursus vermindert op termijn het lichaamsvet.
  3. De deelnemer(s) hervinden een geestelijk welzijn en lichamelijke gezondheid.

 

De les bestaat telkens uit 3 delen:

  • 5 minuten warm-up oefeningen die het begin van een intense cardiovasculaire-, uithoudings- en ademhalingstraining inzetten. De oefeningen worden uitgevoerd door geleidelijk het tempo op te voeren om gewenning spieren te bevorderen.
  • 50 minuten lang het instuderen van de choreografieën die aangeleerd worden door de instructeur. Het tempo van de sessie staat toe een groot aantal calorieën en vet te verbranden (110-150bpm).
  • 5 minuten intense stretching waarbij resultaten gegarandeerd zijn vanaf de eerste sessie. Tijdens deze fase wordt elke spiergroep die tijdens de set spieroefeningen werd samengetrokken grondig terug uitgerokken zodat  de spieren worden versterkt zonder hun volume te vergroten en zonder hun flexibiliteit te verliezen. Er wordt veel aandacht besteed aan de bescherming van de rug door het kiezen van geschikte oefeningen die de rug niet te zwaar belasten.


De vele tips van een gekwalificeerde instructeur zullen je helpen je lichaam te perfectioneren op een efficiënte, duurzame en veilige manier.

Als je het beste resultaat wilt bereiken volg je deze cursus best enkele malen per week.

 

Kies je STADIUM-vestiging om specifieke diensten te zien

Voor leden