Menu

Total Aqua Gym
Brussel - Stadium 1

De Total Aqua Gym lessen zijn een uitstekende oefening voor het uithoudingsvermogen. Dit mede door het feit dat het water het lichaam volledig ondersteund maar een verhoogde weerstand geeft. Hierdoor worden de spieren en het uithoudingsvermogen bewust belast, maar is er geen of nauwelijks belasting op de ruggengraat en gewrichten. De Total Aqua Gym lessen worden gegeven op opzwepende muziek en de sessies zijn specifiek ontworpen om het cardiovasculaire systeem te versterken.

Voordelen op lange termijn:

  1. De lessen vergroten het cardiovasculaire uithoudingsvermogen, de stevigheid van de spieren en de flexibiliteit.
  2. De lessen verminderen de hoeveelheid lichaamsvet.
  3. De deelnemer(s) vergroten de geestelijke en lichamelijke gezondheid. 


De les is telkens verdeeld in drie delen:

  • 10 minuten durende opwarmperiode, gedurende deze periode worden ernstige cardiovasculaire en circulaire oefeningen gegeven.
  • 30 minuten lang gevarieerde bewegingen. De oefeningen zijn speciaal geselecteerd om de dijen, billen en buikspieren en de bovenste ledematen te verfijnen en te versterken zonder een verhoging van het  volume te veroorzaken. Het tempo van de sessie staat toe snel een groot aantal calorieën en vet te verbranden.
  • 5 minuten stretchen. Tijdens deze fase wordt elke spiergroep die tijdens de set spieroefeningen werd samengetrokken grondig terug uitgerokken zodat  de spieren worden versterkt zonder hun volume te vergroten en zonder hun flexibiliteit te verliezen. Er wordt veel aandacht besteed aan de bescherming van de rug door het kiezen van geschikte oefeningen die de rug niet te zwaar belasten.


De vele tips van een gekwalificeerde instructeur zullen je helpen uw lichaam te perfectioneren op een efficiënte, duurzame en veilige manier. 
Artsen raden aquagym aan bij: problemen met de bloedsomloop, rugpijn, artrose, overgewicht, revalidatie, enz..

 

Voor het beste resultaat, volg je de lessen best meermaals per week. Gelieve hiervoor ons lessenrooster te raadplegen.

Kies je STADIUM-vestiging om specifieke diensten te zien

Voor leden