Menu

Badminton
Brussel - Stadium "Elle"

Deze activiteit is ook toegankelijk voor Stadium 1 leden.

Badminton

Stadium "Elle" beschikt in haar fitness club over 3 badmintonterreinen. Reserveer vooraf, zo ben je zeker van je terrein.

Opgelet: Gebruik je zaalsportschoenen uitsluitend bij binnensport, vuile en/of schoenen met zwarte zolen  zijn niet toegestaan op de badmintonterreinen.
 

Spelregels 

Badminton is een racketsport waar 2 spelers (enkel) of 4 spelers (dubbel) tegenover mekaar staan op een terrein, gescheiden door een net.

De spelers, scoren punten door een shuttle over het net te slaan met als bedoeling deze te doen vallen in het terrein van de tegenstanders. Het punt is gespeeld wanneer de shuttle de grond raakt.

Voordelen 

Verbeter je conditie via dit leuke spel. Badminton is een sport die voor iedereen haalbaar is. Oefen je reflexen, verbeter je longinhoud en verbrand je calorieën met een spelletje badminton bij Stadium.
 

De shuttle

Een shuttle is een projectiel met aerodynamische eigenschappen dat een heel verschillende vluchtbaan heeft ten opzichte van een bal (zoals gebruikt worden bij de meeste racketsporten).  

Het gewicht van een shuttle is gemiddeld 5 gram. De veren van de shuttle zorgen voor een hoge weerstand wat een snelle vertraging veroorzaakt. Badminton wordt altijd in een zaal gespeeld, zodat er geen hinder van wind en andere weersomstandigheden is.
 

Badmintonterrein reserveren

Reserveer vooraf om zeker te zijn van je plaats.

reserveer badmintonterrein 

Tarief

Wildcard: inbegrepen in abonnement
Materiaal:
     huur racket: € 2,00
     aankoop shuttle: € 6,50 voor 3 stuks

Kies je STADIUM-vestiging om specifieke diensten te zien

Voor leden