Welkom bij Stadium

UPDATE COVID-19 28/10: Ten gevolge de nieuwe Covid-19 maatregelen moeten de Stadium clubs tijdelijk de deuren sluiten.
Menu

Badminton
Brussel - Stadium "ELLE"

Deze activiteit is ook toegankelijk voor Stadium 1 leden.

 

Badminton

Stadium "ELLE" beschikt in haar fitnessclub over 3 badmintonterreinen. Reserveer vooraf, zo ben je altijd verzekerd van een terrein.

Opgelet! Gebruik je zaalsportschoenen uitsluitend bij binnensport: vuile schoenen en/of schoenen met zwarte zolen zijn niet toegestaan op de badmintonterreinen.
 

Spelregels 

Badminton is een racketsport waarbij 2 spelers (enkel) of 4 spelers (dubbel) tegenover mekaar staan op een terrein, gescheiden door een net.

De spelers scoren punten door een shuttle over het net te slaan met als bedoeling deze te doen vallen in het terrein van de tegenstanders. Het punt is gescoord wanneer de shuttle de grond raakt.

De shuttle

Een shuttle is een projectiel met aerodynamische eigenschappen dat een heel verschillende vluchtbaan dan een bal (zoals gebruikt worden bij de meeste racketsporten).  

Het gewicht van een shuttle is gemiddeld 5 gram. De veren van de shuttle zorgen voor een hoge weerstand wat een snelle vertraging veroorzaakt. Badminton wordt altijd in een zaal gespeeld, zodat er geen hinder van wind en andere weersomstandigheden is.

Voordelen van badminton 

Badminton is een sport die voor iedereen toegankelijk is en je conditie op snelle en leuke manier verbetert. Oefen je reflexen, verbeter je longinhoud en verbrand calorieën met een spelletje badminton bij Stadium "ELLE".

Badmintonterrein reserveren

Reserveer vooraf om zeker te zijn van je plaats.

 

Tarief

Wildcard: inbegrepen in abonnement
Materiaal:
     huur racket: € 2,00
     aankoop shuttle: € 6,50 voor 3 stuks

Kies je STADIUM-vestiging om specifieke diensten te zien

Voor leden