Menu

Sport lessen
Brussel - Stadium "ELLE"

De Sport lessen bij Stadium ELLE zijn er voor iedereen die gericht wil trainen. Is het als voorbereiding op een sportieve competitie, is het om je persoonlijke conditie en uithouding te verbeteren,... Het doel van de Sport lessen is  om de sportprestaties zowel bij het sporten binnen en buiten te verbeteren. Onze Sport lessen zijn voor de liefhebber van cardio training de perfecte uitlaatklep.

 

Voordelen van Sport lessen - cardio training

  • Vetverbranding
  • Conditietraining
  • Persoonlijke begeleiding
  • Vermageren in het grootste fitnesscentrum van de Benelux

 

Cardio training: hoe werkt het?

Het constant bewegen op matige intensiteit verhoogt het zuurstofgehalte in je bloed, dit proces zorgt er weer voor dat het enzym LPL wordt aangemaakt. Dat breekt vetten af tot vetzuren. Deze vetzuren worden in het bloed gebracht en naar de spierweefsels getransporteerd. In de spierweefsels nemen de cellen de vetzuren op, waar ze de zuren afbreken om energie vrij te maken.

Verhoog je de frequentie van je cardio training, dan vergroot je de hoeveelheid LPL die je lichaam aanmaakt. Zo verhoogt ook het vetafbrekend vermogen van het lichaam.

 

Nadelen van cardio training

Behalve blessures die je bij elke activiteit kunt oplopen, moet je bij cardio eigenlijk maar met één factor rekening houden: te veel trainen kan leiden tot spierafbraak, het verlies van spiermassa en kracht.

Het lichaam breekt soms proteïnen in de spieren af om energie vrij te maken, iets wat een slecht voedingsschema vaak veroorzaakt. Zorg er in ieder geval voor dat je vóór de cardio genoeg eiwitten in je lichaam hebt.

 

Voeding voor, tijdens en na cardio

Vermijd suikers voor en tijdens de cardio training. Neem je toch suikers op, dan gaat je lichaam deze eerst verbranden in plaats van het vet. Vermijd sportdrankjes (AA-drink, Aquarius, Dextro) en voeding met een extreem hoog koolhydratengehalte. Water drinken is altijd goed.

 

Meer info

Meer weten over een Sport les bij Stadium ELLE?

contacteer ons 

Kies je STADIUM-vestiging om specifieke diensten te zien

Voor leden