Menu

Kickbox
Gent - Stadium Coupure

Wat is KickBox?

De les Kickbox is een uitdaging voor iedereen die competitief wenst te sporten met de focus op het algemeen verbeteren van het uithoudingsvermogen. 

Tijdens deze cardiovasculaire training zal een brede basiskennis van de verschillende boks- en kicktechnieken aangeleerd worden. De technieken zullen in sequenties aangeleerd worden, deze nieuwe bewegingen, die tot heden voor het brein onbekend zijn wakkeren nieuwe connecties aan en leren het lichaam nieuwe reflexen aan. Hierdoor zal men ook mentaal van deze les profiteren en zal het zelfvertrouwen vergroot worden.

De les Kickbox is bij uitsteek geschikt voor het algemene verbeteren van het uithoudingsvermogen, oog-arm-been-coördinatie, het verbeteren van de lenigheid, versteviging van het lichaam en duidelijke spierversterking.

Positieve effecten:

  1. Het verkrijgen van nieuwe sportieve kwaliteiten: krachtflexibiliteitontspanning ensnelheid.
  2. Het ontwikkelen van incasserinsvermogen, en hartslagcontrole en uithoudingsvermogen.
  3. Het verbeteren van de fysiek door middel van spierversteviging maar zonder het bewust vergroten van het volume.
  4. Het ontwikkelen van lenigheid en coördinatie.
  5. Het ontstressen door middel van een intense activiteit.
  6. Het ontwikkelen van zelfvertrouwen.

Kickbox Gent

De kickbox les is opgedeeld in drie delen:

  • 30 minuten opwarming tijdens een zogenaamde Cross Training. Hiermee wordt een intense cardiovasculaire-, uithoudings- en ademhalingstraining ingezet. Tijdens de oefeningen wordt  geleidelijk het tempo opgevoerd zodat de spieren de tijd krijgen om op een gezonde manier op te warmen. 
  • 45 minuten waarin de basisbewegingen van het kickboksen worden herhaald op een bokszak of in een spartraining. Het tempo van de training verschilt enorm van moment tot moment en staat toe een groot aantal calorieën en vet te verbranden.
  • 10 minuten dynamische stretching

Kies je STADIUM-vestiging om specifieke diensten te zien

Voor leden