Menu

Pilates
Gent - Stadium Coupure

Wat is Pilates?

Pilates is een lichaamsversterkende routine, ze verhoogt de lenigheid door het aansterken van lange, lenige spieren. Het verhoogt de kracht en uithouding in de benen, buikspieren, armen, heupen en de rug. De nadruk ligt vooral bij het corrigeren van de rug-heup houding om stress te verminderen en de ademhaling om een goede zuurstoftoevoer naar de spieren te verzekeren.

Wat zijn de voordelen van Pilates?

Je ontwikkelt dankzij onze Pilates lessen een sterke ‘core’ ook wel centrum genoemd en je verhoogt de coördinatie en het evenwicht.

Het Pilates’ flexibiliteitssysteem zorgt ervoor dat de oefeningen aangepast kunnen worden naarmate de moeilijkheid verhoogt. Zo kunnen beginners dezelfde oefening uitvoeren als gevorderden, doch wat versimpeld. Op deze manier kunnen de intensiteit en de moeilijkheid verhogen naarmate de beoefenaar vordert.

Wat zijn de effecten van Pilates?

Doelen van de oefeningen:

  1. De oefeningen versterken en rekken onze spieren en diepe stabilisatoren om het gebruik van onze spieren te optimaliseren en onze lichaamshouding te verbeteren.
  2. Het correct gebruiken van de ademhaling speelt hierbij een grote rol. En deze ademhalingsoefeningen in combinatie met een aantal fitness oefeningen die gericht zijn op de algemene balans hebben als doel een symbiose tussen lichaam en geest. Hierdoor vergroot de zelfbeheersing zowel fysiek als mentaal.
  3. Een dergelijke vergroting van de prestaties (sterkte, flexibiliteit, etc...) is alleen verkrijgbaar bij fitness training met deze methode. De oefenen verlopen vlot en elke beoefenaar kan zijn niveau verhogen op zijn eigen tempo.


De grote kracht van Pilates is ongetwijfeld de uitstekende flexibiliteit van de sport. Kinderen of ouderen, doorwinterde sporters of stijve planken, iedereen is in staat de sport te beoefenen.

Hoe vaak Pilates lessen volgen?

Om het beste resultaat te bereiken, is het best deze les meerdere keren per week te volgen. Gelieve ons lessenrooster te consulteren om te bekijken wanneer onze pilates lessen in Gent plaatsvinden.

 

Pilates Gent

 

Tarief

Wildcard: inbegrepen in abonnement
Materiaal: gratis ter beschikking

Kies je STADIUM-vestiging om specifieke diensten te zien

Voor leden