Welkom bij Stadium

UPDATE COVID-19 28/10: Ten gevolge de nieuwe Covid-19 maatregelen moeten de Stadium clubs tijdelijk de deuren sluiten.
Menu

Sport lessen
Gent - Stadium Coupure

De Sport lessen bij Stadium Coupure zijn er voor iedereen die echt gericht wil trainen. Is het als voorbereiding op een sportieve competitie, is het om je persoonlijke conditie en uithouding te verbeteren,... Het doel van de Sport lessen is om de sportprestaties bij zowel het sporten binnen en buiten te verbeteren. Onze Sport lessen zijn voor de liefhebber van cardio training de perfecte uitlaatklep.

Voordelen Sport Lessen - cardio training:

  • Vetverbranding
  • Conditietraining
  • Persoonlijke begeleiding

 

Sport lessen: hoe werken ze?

Beweging op gemiddelde intensiteit verhoogt het zuurstofgehalte in je bloed. Daarop maakt je lichaam het enzym LPL aan, dit enzym helpt je lichaam vetten tot vetzuren afbreken.

Deze vetzuren komen in het bloed en uiteindelijk in de spierweefsels terecht. In de spierweefsels worden de vetzuren opgenomen in de cellen die op hun beurt deze zuren afbreken en zo energie vrij maken.

Doe je regelmatig aan cardio, dan verhoog je de hoeveelheid LPL in je lichaam. Zo is je lichaam ook beter in staat vet af te breken.

 

Drawback van cardio

Blessures kan je bij elke sportieve activiteit oplopen. Bij cardio is er eigenlijk maar één belangrijke factor, te veel trainen is ook niet goed. Dan riskeer je immers spierafbraak, afname van spiermassa en minder kracht.

Heb je een slecht voedingsschema, dan zou het kunnen dat je lichaam proteïnen in je spieren afbreekt om ze energievrij te maken. Neem in ieder geval vóór je cardio genoeg eiwitten op.
 

Voeding en cardio

Suikers zijn uit den boze voor en tijdens de cardio. Ook voeding of sportdrankjes met een extreem hoog koolhydratengehalte (zoals AA-drink, Dextro,…) zijn ten zeerste te mijden. Water drinken mag altijd.

 

Meer info

Meer weten over een Sport les bij Stadium Coupure?

CONTACTEER ONS 

Tarief

Wildcard: inbegrepen in abonnement
Materiaal: gratis ter beschikking

Kies je STADIUM-vestiging om specifieke diensten te zien

Voor leden