NIEUW: naast de indoor groepslessen worden er nu ook heel wat groepslessen in openlucht georganiseerd.
Menu

Yoga in Gent
Gent - Stadium Coupure

Wat is Yoga?

Yoga bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over geest en lichaam.

Yoga is vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt er in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van yoga is daarom vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.

Yoga lessen volgen in Gent? 

Bij Stadium kan je lessen volgen in verschillende soorten Yoga. Jong of oud? Absolute beginner of gevorderde? Yoga is de ideale activiteit om tot rust te komen en toegankelijk van iedereen.

Binnen ons ruime aanbod van lessen vind je altijd wel een lesmoment dat in jouw agenda past! 

We stellen je even onze verschillende Yoga lessen voor.

Yoga Gent

 

Wat is Hatha Yoga?

Hatha yoga is een vorm van yoga die gericht is op de beheersing tussen de geest en het lichaam. Verschillende lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken worden beoefend.

Tijdens de series worden de verschillende posities (asana's) statische oefeningen uitgevoerd.

Het tempo van deze les ligt laag, waardoor er veel tijd is om de basis van yoga onder de knie/brug te krijgen. De posities kunnen gemakkelijk aangepast worden aan de verschillende niveaus, waardoor deze les voor iedereen geschikt is.

Bij de asana's wordt zowel kracht, lenigheid, focus en balans getraint. Hierdoor onthaast men en zal stress gereduceerd worden.

De oefeningen hebben een gunstig effect op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen. Hierdoor is er een bevordering van het welbevinden en de gezondheid.

Lees meer over Hatha Yoga

Wat is Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga is een tak van Yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over geest en lichaam.

Kundalini Yoga is een fysieke Yoga-variant die voor het grootste deel bestaat uit de oefening op lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken. Kundalini Yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende lichaamshoudingen. Meditatie is voor veel yogi's een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te voelen. De lessen worden aangeboden bij Stadium Coupure in Gent.

Kundalini Yoga is vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt er in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van Yoga is daarom vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.

Wat is Power Yoga?

Power Yoga is een intensieve yoga les, deze is afgeleid van de traditionele Ashtanga Yoga.
Deze vorm van Yoga is vooral geschikt voor personen, die extra aandacht willen besteden aan de harmonieuze werking van hun lichaam

De lessen zijn opgebouwd op de verschillende basisoefeningen van Yoga, in vloeiende bewegingen worden deze aan elkaar gekoppeld. 

De spieren worden telkens opnieuw anders ingezet dan men in het dagelijkse bewegingspatronen gewoon is. Het resultaat zijn sterkere en flexibelere spieren. 

Lees meer over Power Yoga

Wat is Vinyasa Yoga?

Vinyasa Yoga heeft een aantal raakvlakken met andere takken van yoga. Echter, bij Vinyasa Yoga worden er yogaseries gebruikt in plaats van statische posities. Dit betekent dat oefeningen op elkaar volgen zonder pauzes.
De posities zijn heel dynamisch waardoor er een hoog tempo is gedurende de les. Dit wil zeggen dat er van de ene positie in de andere wordt overgegaan, ook wel "meditatie in beweging" genoemd.

Bij deze flow van bewegingen wordt er kracht, lenigheid, focus en balans geoefend. Voor je lichaam is Vinyasa Yoga een volledige detox, door de intensieve bewegingen zal je veel vocht verliezen. Genoeg (water) drinken is dus de boodschap!

Vinyasa yoga is toegankelijk voor iedereen die de basis asana's (posities) kan uitvoeren. Indien je hier nog geen ervaring hebt kan je de basis op doen in de lessen Hatha Yoga.

Lees meer over Vinyasa Yoga

Kies je STADIUM-vestiging om specifieke diensten te zien

Voor leden