Menu

Yoga in Brussel

Wat is Yoga?

Yoga bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over geest en lichaam.

Yoga is vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt er in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van yoga is daarom vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.


Yoga lessen volgen in Brussel? 

Bij Stadium kan je lessen volgen in verschillende soorten Yoga. Jong of oud? Absolute beginner of gevorderde? Yoga is de ideale activiteit om tot rust te komen en toegankelijk van iedereen.

Binnen ons ruime aanbod van lessen vind je altijd wel een lesmoment dat in jouw agenda past! 

We stellen je even onze verschillende Yoga lessen voor.

Yoga Brussel

 

Wat is Hatha Yoga?

Hatha yoga is een vorm van yoga die gericht is op de beheersing tussen de geest en het lichaam. Verschillende lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken worden beoefend.

Tijdens de series worden de verschillende posities (asana's) statische oefeningen uitgevoerd.

Het tempo van deze les ligt laag, waardoor er veel tijd is om de basis van yoga onder de knie/brug te krijgen. De posities kunnen gemakkelijk aangepast worden aan de verschillende niveaus, waardoor deze les voor iedereen geschikt is.

Bij de asana's wordt zowel kracht, lenigheid, focus en balans getraind. Hierdoor onthaast men en zal stress gereduceerd worden.

De oefeningen hebben een gunstig effect op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen. Hierdoor is er een bevordering van het welbevinden en de gezondheid.

Lees meer over Hatha Yoga bij Stadium Kinetix (Schaarbeek - Brussel)

Wat is Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga is een tak van Yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over geest en lichaam.

Kundalini Yoga is een fysieke Yoga-variant die voor het grootste deel bestaat uit de oefening op lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken. Kundalini Yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende lichaamshoudingen. Meditatie is voor veel yogi's een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te voelen. De lessen worden aangeboden bij Stadium Coupure in Gent.

Kundalini Yoga is vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt er in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van Yoga is daarom vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.

Lees meer over Kundalini Yoga bij Stadium Kinetix (Schaarbeek - Brussel)

 

 

Kies je STADIUM-vestiging om specifieke diensten te zien

Voor leden